19 September 2022

Interima konsulter & expertkompetens

Vi på Capacify arbetar med interima tillsättningar av konsulter för roller inom ekonomi & finans, HR, marknad, kommunikation & sälj, data analytics, projekt- och programledning, samt generell management. Vi prioriterar kombinationen av trovärdiga data och kompetensförståelse. Vår erfarenhet är att nyckeln till bästa möjliga leverans och upplevelse för alla parter sker genom att skapa goda relationer med både kunder och interimskonsulter. Genom att ha insikt och förståelse för uppdrag, kultur och egenskaper, hittar vi bästa möjliga match till samtliga interimsuppdrag.

Interima tillsättningar/ roller som vi ofta hjälper till med:

  • CFO och andra chefer inom ekonomi, samt linjekonsulter och experter
  • HR directors/ managers och business partners
  • CEO och COO
  • Kommunikations- och marknadschefer
  • Data analysts och projekt- och programledare

Vi matchar interimskonsulter och uppdrag

Det är många saker att tänka på vid tillsättning av en konsult. Processen vid tillsättning av en interim konsult liknar ofta en permanent rekrytering, men den största skillnaden är att det ofta är betydligt mer bråttom. I dessa lägen vet vi på Capacify vad som krävs, det är viktigt med snabba processer, men utan att tumma på kvalitén! Ska organisationen stärka upp med specifik projektledning eller specifika spetskompetenser är ofta tidsfönstret mer generöst och då har vi verktygen och nätverket för att hitta rätt konsulter för ett specifikt behov.

Processen vid interimlösningar går otroligt fort, från behov till tillsättning på mindre än två veckor. De korta ledtiderna ställer extra höga krav på verifiering av konsulternas kunskaper. Just detta har vid god kunskap av och hjälper er med det.

Vi har lång erfarenhet av search och tillsättningar av interima konsulter, och vi vet att det är många saker som ska samspela och klaffa för att uppnå det önskade resultatet. Vi vill inte bara hitta bästa möjliga match, utan vi vill även säkerställa att personen har rätt inställning, egenskaper och potential för att snabbt kunna komma in i verksamheten när det behövs.

5 vanliga anledningar till att behöva en interim konsult eller expertis

  • Föräldraledighet
  • Ett akut behov uppstår, t.ex vid sjukdom
  • Förändringsarbeten i organisationen
  • Behov av en tillfällig lösning i väntan på en permanent anställning
  • Avsaknad av viss spetskompetens i organisationen

Så här jobbar vi med interima tillsättningar

Vi strävar efter långsiktiga samarbeten med våra konsulter och kunder, eftersom det hjälper oss att snabbt komma i gång och hitta rätt person när vi får ett nytt uppdrag – redan när behovet uppstår ute hos kund, har vi en idé om vilka som skulle kunna matcha behovet. Vi arbetar med search och headhunting för att snabbt hitta kandidater som är lämpliga för utmaningen. I processen ingår kartläggning av tillgänglig kompetens i vår plattform såväl som i befintliga nätverk och vi säkerställer att konsulterna har de kunskaper och egenskaper som krävs för att snabbt och tryggt komma in i och känna sig hemma i er verksamhet.

Vår erfarenhet i branschen, tillsammans med expertkunskaperna som våra anställda besitter, är kärnan i processen. Vi fokuserar på att vara en erfaren partner och rådgivare som vill utmana, skapa adderat värde och transparens. Vi är måna om att både kunder och konsulter ska bli nöjda och vi är ständigt i dialog med er under processens gång för att kunna fånga upp eventuellt förändrade behov.

Är du konsult och på jakt efter nästa utmaning, eller är du eller ditt företag i behov av en interim eller projektlösning? Använd kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig genom att göra det vi är bäst på, nämligen att finna den optimala matchningen mellan kund och konsult.

Om du vill ha hjälp är vi redo!

Precis som vanligt finns vi här när du letar efter din nästa interimskonsult . Hör av dig!

Läs fler artiklar

Kontakta oss

Tack! Vi har tagit emot ditt meddelande!
Hoppsan! Någonting gick fel när formuläret skickades. Försök igen eller mejla direkt till info@capacify.se
Läs mer
KONTAKTA MIG OM FRÅGOR

Tony Nääs