9 feb

Interimstillsättning CFO

Vi har lång erfarenhet av interim tillsättning av VD, CFO och till styrelse. Vi är väl insatta i de utmaningar som processen innefattar. Allt från att uppdraget i sig ofta är konfidentiellt till att attrahera de mest lämpade konsulterna som ofta redan sitter på en bra position. Dessutom vet vi att det kräver en god förmåga till samordning mellan flera olika intressenter i uppdraget - något vi är vana vid. Har det plötsligt uppstått ett behov av en specialistkompetens? Behöver av en interimskonsult uppkommer ofta med kort varsel och utan förvarning.

Vår erfarenhet tillsammans med vårt nätverk gör att vi har möjlighet att ta oss an tillsättningar till ett stort antal roller och branscher. Prata med oss, vi rekryterar er nya interimskonsult.

Kontakta oss här.

Hur vi går till väga

Varje process är unik och skräddarsys efter era behov och önskemål. Däremot tummar vi aldrig på de grundläggande delarna i vårprocess. Vilka kvaliteter personer i ledande nyckelpositioner behöver beror på verksamhetsmålen inom företaget men det duktiga ledare har gemensamt är att de har förmåga att engagera och kommunicera. De har också en inre trygghet samt förmåga att arbeta på både strategisk och operativ nivå. Vi vill att den konsult vi presenterar för er kan uppvisa ett track record av konkreta resultat från tidigare roller. Redan i samband med att behovet uppstår så har vi en idé om vilka konsulter som kan matcha behovet. Vi säkerställer att konsulten har de kunskaper och egenskaper som krävs för att snabbt sätta sig in i uppdraget och komma igång snabbt.

Att jobba med Capacify:

”Jag har jobbat med Capacify under flera år eftersom de har konsulter som kan matcha våra höga krav på både professionella och sociala förmågor. Med hjälp av Capacify har jag tillgång till ett brett nätverk och kan hitta den bästa konsulten för uppdraget.”

Åsa Lindfors, Ekonomichef , Vasakronan

Interim CFO

Fördelarna med interimskonsulter är att man ofta tar in en något överkvalificerad konsult som har lång erfarenhet och kompetens från liknande uppdrag och som snabbt kan sätta sig in i rollen och ta ansvar från start. Vi på Capacify har över 15 års erfarenhet av att hitta rätt match av interimskonsult utifrån kundens specifika behov. Vi gör vårt hantverk med kvalité i en effektiv process och förstår det enorma värdet av att matcha rätt uppdrag med rätt person. Vi levererar stabilitet, spetskompetens och nya perspektiv.

CFO är en förkortning för Chief Financial Officer och är den person som är ansvarig för ekonomistyrningen i ett företag. En CFO ansvarar för företagets finanser, dess risker och övervakar organisationens finansiella frågor. I detta ingår bland annat årliga budgetar, hantera kassaflöden och övervaka den finansiella rapporteringen och dess efterlevnad. I rollen ingår även att förstå hur marknaden värderar företaget och att skapa värde för alla bolagets intressenter. CFO:n är med i ledningsgruppen och är ofta med och påverkar företagets riktning och strategi.

Behöver du komma i kontakt med oss omgående, ring Liza Tegman, vår Client Success Partner på +46 70 932 58 92


Läs fler artiklar

Kontakta oss

Tack! Vi har tagit emot ditt meddelande!
Hoppsan! Någonting gick fel när formuläret skickades. Försök igen eller mejla direkt till info@capacify.se
Läs mer
KONTAKTA MIG OM FRÅGOR

Linda Ribbing