Trender inom kompetensförsörjning och rekrytering

Vår egna Yvonne Ericsson delar sitt perspektiv efter sina 15 år i USA

I detta blogginlägg delar Yvonne Ericsson sina erfarenheter från Silicon Valley och diskuterar trender inom kompetensförsörjning och rekrytering.

Silicon Valley, även känd som "The Capital of Innovation", har under årtionden varit hem för några av världens mest inflytelserika tech-företag, inklusive jättar som Apple, Google och Tesla. Med dess globala påverkan och banbrytande teknikscen är regionen en viktig källa för insikter om framtidens kompetensbehov och rekryteringsstrategier.

Jag heter Yvonne Ericsson och har arbetat och bott i Silicon Valley de senaste 15 åren, och flyttade tillbaka till Stockholm för drygt ett år sedan då jag började som Client Partner på Capacify och Capasearch. ”It is all about People…”, är en av mina största lärdomar från arbetslivet i Silicon Valley. Det är personer som får bolag att bli framgångsrika, inte produkter/tjänster, och med passion och drivkraft får man bolag att växa.

Silicon Valley har genomgått en dramatisk utveckling under de senaste decennierna. Mellan åren 2010 -2020 var det en enorm tillväxt för företag inom sektorer som ”search engine, shared economy, connected homes, automation, machine learning, AI och e-commerce”

Nedan delar Yvonne Ericsson sina erfarenheter från Silicon Valley och diskuterar trender inom kompetensförsörjning och rekrytering

1. Teknologins Framtida Landskap

Under det senaste decenniet har Silicon Valley genomgått dramatiska förändringar, särskilt med tillväxten av sektorer som AI, automatisering och e-handel. Pandemin, särskilt efter framväxten av ChatGPT, har ytterligare accelererat utvecklingen och skapat nya behov inom kompetens och kunskapshantering.

2. Framväxten av Ny Kompetens

Enligt prognoser från World Economic Forum kommer behovet av nya kompetenser att öka dramatiskt under de kommande åren. Särskilt efterfrågas specialister inom områden som AI, förnybar energi och cybersäkerhet. Detta innebär att företag måste anpassa sina rekryteringsstrategier för att locka och behålla den bästa talangen.

3. Förändrade Rekryteringsmetoder

Med framväxten av hybrida arbetsmodeller har rekryteringsprocessen genomgått förändringar. Företag i Silicon Valley och över hela världen använder sig alltmer av interims- och projektbaserade anställningar för att möta behoven i en snabbt föränderlig arbetsmiljö.

Genom att förstå dessa trender och anpassa sig därefter kan företag säkra sin konkurrenskraft och locka den bästa talangen på marknaden.

Summering

Silicon Valley erbjuder ovärderliga insikter när det gällerframtidens kompetensförsörjning och rekrytering. Genom att följa trenderna inomteknik och anpassa sina rekryteringsstrategier kan företag säkra sin position iden snabbt föränderliga arbetsmarknaden.

1. Specialister inom AI


Översikt: Med AI-integration i nästan alla sektorer är AI-specialister mer eftertraktade än någonsin. AI-specialister får maskiner att tänka och lära.
Färdigheter som behövs: Maskininlärning, programmering, datavetenskap och AI-etik.

2. Tekniker/ ingenjörer inom förnybar energi


Översikt: När världen går mot hållbar energi ökar efterfrågan på skickliga tekniker inom detta område.
Färdigheter som behövs: Tekniskt kunnande inom förnybar teknik och gröna energilösningar, problemlösning och en passion för hållbarhet.

3. Experter inom cybersäkerhet


Översikt: Cybersäkerhet är fortfarande en högsta prioritet för både företag och regeringar.
Färdigheter som behövs: Kunskap om säkerhetsprotokoll, etisk hackning, riskhantering och att ligga steget före cyberhot.

Om du vill ha hjälp är vi redo!

Precis som vanligt finns vi här när du letar efter din nästa interimskonsult . Hör av dig!

Läs fler artiklar

Kontakta oss

Tack! Vi har tagit emot ditt meddelande!
Hoppsan! Någonting gick fel när formuläret skickades. Försök igen eller mejla direkt till info@capacify.se
Läs mer
KONTAKTA MIG OM FRÅGOR

Linda Ribbing